Lærerlockout trækker beskæftigelsestal ned

Umiddelbart er der rigtigt dårlige nyheder for arbejdsmarkedet i Danmark i andet kvartal 2013, hvor den samlede beskæftigelse blandt lønmodtagere faldt med 14.000 fuldtidsansatte svarende til 0,7 procent.

Men faldet skyldes de helt ekstraordinære omstændigheder i foråret, hvor landets skolelærere blev udelukket fra at gå på arbejde i næsten en måned på grund af lockouten, oplyser Danmarks Statistik.

- Faldet hænger sammen med lockouten på lærerområdet, der medførte, at antallet af fuldtidsbeskæftigede er cirka 13.000 lavere, end det ellers ville have været, skriver Danmarks Statistik.

I den offentlige forvaltning faldt beskæftigelsen med 12.000 fra første til andet kvartal omregnet til fuld tid - heraf skyldes de 11.000 lockouten. I private nonprofit-organisationer var der et fald på 2000, som også skyldes lockouten.

Den underliggende udvikling i beskæftigelsen taler for, at arbejdsmarkedet er ved at have nået bunden, mener Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Når det er sagt, er det svært at se den store fremgang for sig den kommende tid, med mindre væksten overrasker positivt i 2. kvartal 2013, siger Frederik I. Pedersen, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, i en kommentar.

Kommunernes lockout af lærerne varede fra 2. april 2013 frem til 26. april.

I alt blev 67.000 overenskomstansatte lærere på eksempelvis folkeskoler, ungdomsskoler og produktionsskoler berørt af lockouten.

Landets folkeskoler måtte aflyse i omegnen af 2,2 millioner lektioner.

Samlet set var der 2.128.000 fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i andet kvartal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip