Lakridsmandler med havsalt

Der er godt nok ikke tale om chokoladeovertrukne lækkerier, men som et sundt alternativ er det alletiders snack, når lækkersulten melder sig.

Mandlerne kan erstattes af andre nødder og kerner.

Du skal bruge:
200g mandler
4-5 tsk. lakridsekstrakt fx den fra Naturdrogeriet
½-1 tsk. havsalt

Sådan gør du:
Begynd med at riste mandlerne på en tør pande.

Rør 2-3 tsk. lakridsekstrakt ud i 1 dl koldt vand.

Når mandlerne begynder at knitre og tage farve, hældes lakridsvandet på panden.

Rør grundigt rundt i mandlerne imens lakridsvandet fordamper. Det er vigtigt, at mandlerne ristes så tørre som muligt, da lakridspulveret ellers har en tendens til at klistre og klumpe sammen.

Når vandet er væk, hældes mandlerne over på en tallerken. Lad mandlerne køle helt af. Stil dem evt. på køl – så går det hurtigere.

Hæld mandlerne op i en skål og drys 2 tsk. lakridsekstrakt og ½-1 tsk. havsalt over.

Vend grundigt rundt i mandlerne.

Server lakridsmandlerne straks eller opbevar dem i et lukket glas til senere brug.

Sabine Murati er 27 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip