Ledige snydes for job på grund af løntilskud

Arbejdsløse får en lang næse, hvis de tror, at offentlige job med løntilskud er vejen til fast arbejde.

Private virksomheder er næsten fire gange bedre end det offentlige til at skabe job, skriver Jyllands-Posten.

- Job med løntilskud i det offentlige er misbrug af arbejdskraft og en skjult statsstøtte til kommunerne, siger forbundssekretær Erik Swiatek, fra it-fagforeningen Prosa til avisen.

En undersøgelse fra Prosa viser, at 55,3 procent af de ledige, der havde været hos private virksomheder, efterfølgende fik et job. I det offentlige var det kun 14,5 procent.

Og det er ikke kun Prosa, der oplever det offentlige som spild af tid for medlemmerne: Både FOA og HK mener, at det ikke skaber nævneværdige resultater at sende ledige i job med løntilskud i det offentlige.

- De ledige opfattes som billig arbejdskraft, og det skaber et A- og et B-hold, siger Mette Kindberg, næstformand i HK, der er fagforening for lidt over 280.000 lønmodtagere.

- Ordningen er ikke skabt for at lave løndumping, men for at få folk i arbejde, tilføjer hun.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har ikke ønsket at udtale sig om kritikken, da der er en analyse på vej om dagpengesystemet, herunder løntilskud, lyder det.

I en kort mail til Jyllands-Posten er hendes eneste kommentar:

- Jeg kigger også med kritiske øjne på løntilskudsjob. Det er vigtigt, at de bliver brugt der, hvor de bringer arbejdsløse i job eller tættere på arbejdsmarkedet, skriver Mette Frederiksen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip