Lektor på Gammel Hellerup Gymnasium: Her er min version

Lektor Jørgen Rasmussen på Gammel Hellerup Gymnasium (GHG) går nu ud med gymnasiets version af sagen om visning af et pornografisk videoklip.

Gymnasiet kom for alvor i medierne i forbindelse med visningen af en video på storskærm til sidste skoledag, hvor der i videoen var et kort klip med to unge, der havde sex.

Men lektoren mener medierne overreagerede og at dækningen var ude af proportion.

Derfor har han blandt andet skrevet følgende indlæg på gymnasiets hjemmeside:

- Tirsdag den 22. maj var det sidste skoledag for 3g’erne. En normalt hektisk men glad dag. En af aktiviteterne denne dag var en morgensamling, hvor alle afgangsklasser skulle komme med et indslag. Et af indslagene var en video, der blandt andre klip også viste nogle sekunder med to unge, der dyrkede sex.

- De to unge var slørede på billederne og kunne ikke umiddelbart genkendes. Det er denne video, der nu har fået betegnelsen en ”sexvideo”, selv om den viste flere andre ting. Jeg er enig i og har også udtalt adskillige gange, at billederne var grænseoverskridende, og vi har ikke set noget lignende på skolen før. Jeg er naturligvis meget ked af, at det blev vist ved et skolearrangement, hvor 400-500 af skolens elever var til stede.

- Det er mit ansvar. Senere samme dag går skolens ledelse i gang med at prøve at finde ud af, hvem der står bag videoen. Vi finder ud af, at der er tale om nogle elever fra klassen, som har stået for sammenklipningen af filmen, men at de ikke ved, hvem der har taget billederne. Det ved vi heller ikke på nuværende tidspunkt.

Gammel Hellerup Gymnasium har reagerer med nogle sanktioner over for eleverne bag videoen, men man har besluttet, at det er et anliggende mellem eleverne, deres forældre og skolen.

- Jeg har holdt fast i, at skolen ikke er den krænkede part i denne sag, men jeg har også opfordret de to unge, der optræder på filmen, til at anmelde sagen til politiet, hvis de føler sig krænket. Politiet har nu fået en anmeldelse og er derfor gået ind i sagen, og dermed kører den efter min mening på den korrekte måde.

- Sagen har for mig og formentlig også de fleste af skolens elever og ansatte været et lærestykke i proportionsforvrængning og sensationsmageri, skriver Jørgen Rasmussen.

Jørgen Rasmussen skriver også, at hans personlige tillid til skolens elever er usvækket.

- Vi skal naturligvis have en drøftelse af moral og etik, men vi vil ikke give køb på vores grundholdning om frihed og tillid under ansvar pga. en enkeltstående hændelse.

Dagens Gossip