Liberal tænketank støtter Thornings reform

Flere økonomer har overfor Ritzau påpeget, at de ikke mener, at politikernes ønske om at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne er en mirakelkur i forhold til at skabe flere arbejdspladser.

Men det er cheføkonom i den liberale tænketank Cepos Mads Lundby Hansen langt fra enig i.

- Virksomhedernes konkurrenceevne er belastet af eksempelvis høje energiudgifter, så hvis man sænker dem, så forbedrer man konkurrenceevnen for dem, der skal afsætte varer på verdensmarkedet.

- Fordi priserne ikke bliver så høje, bliver der solgt flere varer, og det vil være gavnligt for virksomheden og få en positiv effekt på beskæftigelsen, siger Mads Lundby Hansen.

Frederik I. Pedersen, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, har overfor Ritzau påpeget, at man ville få mere ud af at få virksomheder og private til at bruge flere penge.

Og det vel og mærke penge, som de allerede har på kistebunden, men som de er bange for at bruge i den nuværende økonomiske situation.

Mads Lundby Hansen mener, at en lavere selskabsskat vil være et middel, der kan bruges her. Han mener, at en lavere selskabsskat vil gøre det mere attraktivt at investere i nye maskiner, som vil øge produktiviteten, og det er der også arbejdspladser i.

- Det bedste, man efterfølgende kan gøre, er at gennemføre en pakke, hvor man sænker skattesatser på investeringer og forbrug.

- Og så bør man garantere et skattestop overfor virksomheder. De kan have en tendens til at holde tilbage med at investere, hvis de er usikre på, hvor store udgifter de har, siger Mads Lundby Hansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip