Libyens premierminister bortført

Libyens premierminister, Ali Zeidan, er blevet bortført af en gruppe bevæbnede mænd tidligt torsdag morgen.

Det oplyser den libyske regering ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Lederen af overgangsregeringen, Ali Zeidan, blev taget til en ukendt destination af ukendte grunde af en gruppe, hedder det i en kortfattet erklæring på en officiel regeringshjemmeside.

Mændene menes at være tidligere oprørere, lyder det.

Derudover er omstændighederne fortsat meget uklare.

Kidnapningen skal ifølge CNN være fundet sted i den libyske hovedstad, Tripoli, på et hotel, der hedder Corinthian Hotel.

Sikkerhedsvagter bekræfter ifølge Reuters, at premierministeren blev bortført fra et hotel, hvor han opholdt sig.

En ansat på hotellet siger ifølge CNN, at der ikke blev affyret skud, og at de bevæbnede mænd opførte sig respektfuldt og eskorterede premierministeren ind i en konvoj af ventede biler.

Vold og lovløshed har præget det nordafrikanske land siden 2011, da landets tidligere leder Muammar Gaddafi blev væltet.

Ali Zeidan blev premierminister i efteråret 2012. Han er en mand, der gennem årtier har kæmpet en politisk kamp mod Gaddafi.

Zeidan er tidligere karrierediplomat, men vendte Gaddafis styre ryggen i 1980, da han var ambassadør i Indien. Derpå tilbragte han de næste cirka 30 år i eksil.

Han var medlem af oppositionsbevægelsen National Front for Libyens Frelse, der blev stiftet i 1981 af udenlandske Gaddafi-modstandere, inden han flyttede til Genève i Schweiz for at arbejde for at forbedre menneskerettighedssituationen i Libyen.

I oktober 2011 blev Gaddafi fanget og dræbt, da han forsøgte at flygte fra sin hjemby, Sirte, som var hans sidste bastion i det otte måneder lange oprør mod ham.

Få dage efter erklærede Det Nationale Overgangsråd, TNC, Libyen for befriet og sagde, at 30.000 mennesker blev dræbt under konflikten.

Libyens nationalforsamling udpegede Ali Zeidan som premierminister i oktober 2012.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip