Linda bliver afpresset efter hun mistede sin hund: - Politiet vil ikke hjælpe mig

Sidste torsdag var en dag som så mange andre for Linda Boesen. En hyggelig dag i hjemmet på Femø, hvor hun hyggede sig med sine to hunde og kattekillinger, før hun tog ud at ride. 

Som altid lod hun døren til gårdspladsen stå på klem, så hundene og kattene kunne bevæge sig frit, selvom hun ikke var hjemme. 

Men da Linda kom tilbage en times tid efter, kunne hun ikke finde sin ene hund, Fox Terrieren Frida. 

Hun startede en større eftersøgning, spurgte hos naboen og på havnen, men hunden var ingen steder at finde. Enhver hundeejers mareridt. 

- Jeg blev mere og mere urolig. Dagen efter var jeg ude og lede indtil solnedgang efter arbejde, og jeg fik hjælp af venner og bekendte, der også var ude og lede, men der var intet spor efter hende, siger Linda Boesen til Dagens.dk. 

Som timerne og dagene gik, steg sorgen over tabet af hendes højtelskede hund, og især frygten for hun lå og led et stedm var ubærlig for hende. 

Men søndag aften ringede hendes telefon. I røret var en mand, der ikke præsenterede sig ved navn, men som fortalte at han vidste, hvor Frida var. En historie om, at den var blevet bortført, og at den nu skulle sælges videre. 

Han ville gerne hjælpe Linda, men det krævede, at hun overførte 1500 kroner via Mobilepay. 

- Selvom det er dumt, så tror jeg på ham. På det tidspunkt går der alle mulige tanker gennem mit hoved, og jeg vælger derfor at overføre pengene, fortæller Linda. 

Selvom aftalen var, at han skulle fortælle, hvor Frida var, så svarer han hende ikke. Men næste dag ringer han. Han giver Linda en adresse i Maribo på Lolland, men da Linda slår den op, kan hun se, at den slet ikke findes. 

Han svarer ikke på hendes opkald, men næste dag ringer han igen. 

- Han fortæller en masse historier om, at de er ved at sælge min hund videre, men at jeg kan undgå det, hvis jeg overfører 2000 kroner til ham. Jeg beder om at få et billede af min hund først, men så blev han aggressiv, og krævede jeg betalte med det samme, siger Linda til Dagens.dk. 

Hun kontaktede herefter Mobile Pay for at høre, om de kunne annullere overførslen. Her fik hun at vide, at det ikke var muligt, men at brugeren havde flere indberetninger for svindel, så de nu ville lukke hans konto. 

De opfordrede Linda til at gå til politiet, men her var der heller ingen hjælp at hente. 

- De insinuerede, at jeg havde drukket af natpotten. At de aldrig havde hørt om noget lignende. Jeg fik at vide, at de ikke kunne hjælpe mig, selvom jeg både har optaget samtaler med afpresseren, ligesom jeg har to telefonnumre, han har brugt, siger Linda om oplevelsen med politiet. 

Hun er især frustreret over, at der i så sårbar en situation tilsyneladende ikke er nogen hjælp at hente nogen steder. 

- Jeg er så udkørt over ikke at kunne finde min hund, at jeg dårligt har energi til at beskæftige mig med politiet og ham svindleren. Det er vanvittigt, at der er personer der udnytter folk der er desperate, og man så ikke kan få hjælp nogen steder, siger Linda til Dagens.dk. 

Da Dagens.dk ringer til et af de numre, som afpresseren har kontaktet Linda med, bliver telefonen svaret. 

- Hallo, lyder det fra en yngre mandestemme, mens børn leger i baggrunden. Da vi spørger, om han har nogle hunde til salg, bliver der mumlet, at han vil ringe tilbage. 

Herefter hører vi ikke mere fra ham. 

Dagens.dk har forsøgt at få en kommentar til Linda oplevelse af politiets manglende indsats, men her lyder svaret, at vi først kan få en kommentar mandag eftermiddag. 

Dagens.dk følger sagen. 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip