Liza så et billede af sig selv: Jeg fik kvalme og blev ked af det

Alle, der har vejet for meget, ved, hvordan det føles, når man man pludselig ser “dét der billede” af sig selv. Vi taler om billedet, der udstiller, hvor meget man i grunden har taget på. Pludseligt ser man et fotografi, der viser mængden af dobbelhager fra en helt ny vinkel eller antallet af de lidt for mange vinkedeller og de alt alt for mange bildæk om maven.

Læs også: Personlig træner tager 30 kilo på i sympati med kraftig kunde

Måske har man ikke har indset, hvor slemt det stod til, eller måske er det bare ubehageligt at blive konfronteret med. Sådan en oplevelse havde norske Liza Støa, da hun så et billede af sig selv fra nytårsaften 2014. Den dengang 25-årige unge pige havde nået en kampvægt på 132 kilo på trods af sine kun 165 centimeters højde.

- Jeg har været stor hele mit liv. Jeg blev mobbet igennem hele min barndom og blev syg og fik psoriasisgigt (…) Jeg vidste godt, at jeg var overvægtig, men jeg indså ikke, hvor stor jeg var. Før jeg så billeder fra nytårsaften 2014, hvor der blev taget et billede af mig. Det var dråben. Jeg fik kvalme og blev ked af det, da jeg så billedet. Jeg besluttede, at jeg blev nødt til at gøre noget ved det, siger den 27-årige kvinde i dag, to år efter, til Treningsforum.

Læs også: Camilla fra De unge mødre har tabt 30 kilo: Her er opskriften på mit vægttab

Liza har været stor hele sit liv og havde forinden prøvet nærmest alle kure, der findes, men problemet var, at hun indimellem kurene spiste for dårlig kost og i øvrigt led af gigten, der gjorde det smertefuldt at motionere. Hun begyndte tilmed at mobbe sig selv for at komme andre i forkøbet.

Alt i alt var hendes selvtillid knækket, indtil hun begyndte at træne nogle enkle styrketræningsøvelser derhjemme og desuden gå en-to timer om dagen, spise anderledes og lægge sin livsstil om.

I takt med at kiloene røg, fløj selvtilliden langsomt til tops. Efter et år med gang og mindre styrketræningsøvelser begyndte hun i et træningscenter, hvor hun trænede pulstræning og lidt mavebøjninger.

Læs også: Mor smider 60 kilo ved at udelukke én ting fra sin kost

Kiloene raslede af hende: På tre uger tabte hun 12 af de 132 kilo. På fire måneder tabte hun 30 kilo.

Efter fire måneder fik hun en operation, der indsnævrede hendes mavesæk – Liza turde ikke sige nej, da hun fik ja til at få operationen, men er i dag overbevist om, at hun havde klaret sig ligeså godt uden at få indgrebet. På to år har hun tabt sig i alt 70 kilo og vejer i dag 62 sunde kilo.

Liza Støa træner i dag seks gange om ugen, hvor hun har fokus på pulstræning, og så laver hun derudover mellem seks og otte sæt øvelser af mellem otte og 15 repetitioner.

Læs også: Danske forskere har formentligt knækket koden til et vægttab, der varer ved

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip