Lockout-tips: Børn med på arbejde

Betyder KL's lockout af lærene, at du skal have dit barn med på arbejde? Går du en lille smule i panik ved tanken? Det er der ingen grund til.

Der er nemlig flere gevinster ved at have barnet med på arbejde.

- Børnene får en gangs skyld får en chance for at se, hvor far og mor arbejder. Hvis man ikke har set det før, er der en oplevelse forbundet med det, fortæller børneekspert Hans Henrik Knoop til Nyhedsbureauet Newspaq.

Han er lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet og har blandt andet skrevet bogen "Leg, Læring og Kreativitet".

- Indtil for 100 år siden vidste stort set alle børn, hvordan deres forældres arbejdsplads så ud, og hvad de beskæftigede sig med. I dag er der mange eksempler på, at børn ikke ved, hvad der foregår og ikke har været med på arbejde før. Så det er sådan et form for light-version af tivoli at vise børnene, hvor far og mor arbejder, siger han.

Ifølge Hans Henrik Knoop er der fire gode råd, som er værd at huske, når man har sit barn med på arbejde:

1) Medbring ting, som barnet interesserer sig for. Det kan for eksempel være en iPad, en bog, tegnesager eller legetøj.

- Hvis børnene er interesserede, vil de også være engageret, og så vil de automatisk lære intensivt, fortæller Hans Henrik Knoop.

2) Børnene skal have mulighed for bevægelse.

- Hvis børnene er med på kontoret, og de skal sidde otte timer og glo i en stol og være stille, fordi de voksne skal arbejde, så kan det hurtigt blive en meget trist hverdag, advarer Hans Henrik Knoop. Bliv derfor ikke sure på børnene, hvis de løber lidt omkring og ser på arbejdspladsen.

3) Lav et legerum.

- Hvis I har mulighed for det, kan det være en gode idé at lave et legerum på arbejdspladsen, hvor børnene kan lege med hinanden, lyder det fra børneeksperten.

4) Vis, hvad I laver på arbejdspladsen

- Producerer I bestemte ting, som for eksempel mælk eller balloner? Bruger I sjove maskiner, eksempelvis gravkøer eller kraner, eller kan I lave flotte grafikker på computer? Vis børnene det, og det vil være et hit og samtidig lærerigt, lyder det afsluttende råd fra Hans Henrik Knoop.

Dagens Gossip