Løkke efter rokade: Hellere ny politik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bør hellere komme med nye politiske udmeldinger frem for blot at flytte rundt på ministerposter.

Sådan lyder det fra Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, som på partiets sommergruppemøde i Jylland ikke giver meget for fredagens ministerpræsentation på Amalienborg.

Rokaden kommer ikke til at få den store betydning for danskerne eller for regeringen, mener Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har set, der har været en rokade her i dag. En minister er kommet til og to er sat ud. Det stiller vel regeringen nogenlunde, hvor den var, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Regeringen har udtømt sit regeringsgrundlag, statsministeren vender så tilbage og laver rokade og fint for det. Mere interessant havde det jo været, hvis hun var kommet hjem og havde sagt noget politisk om, hvordan vi kommer videre herfra.

Da Lars Løkke Rasmussen selv var statsminister gennemførte han en rokade, som rykkede rundt på mere end 20 ministerposter.

Trods rokadens store omfang blev Lars Løkke Rasmussen dog dengang selv mødt med kritik af, at rokaden reelt ikke fornyede regeringen, fordi politikken forblev uændret.

Løkke sendte på sommergruppemødet "et stort tillykke til Henrik Sass Larsen som minister".

/ritzau/

 

Dagens Gossip