Lønsnyd hos Danmarks største tomatavler

Medarbejdere bliver systematisk snydt for løn hos landets største producent af tomater. Fagbladet 3F kan dokumentere, at op mod 177 medarbejdere hos Gartneriet Alfred Pedersen & Søn i månedsvis er blevet snydt for løn.

Gartneriet ved Odense, der leverer tomater til blandt andet Bilka, Føtex og SuperBrugsen, beskæftiger lettiske arbejdere, der er ansat i vikarbureauet Team Management. Både gartneriet og vikarbureauet er medlem af arbejdsgiverforeningen GLS-A og har dermed forpligtiget sig til at betale efter overenskomsten for gartnerier.

Direktøren for Team Management, Erik Mørk, har over for 3F skriftligt erkendt, at hans vikarer hos Alfred Pedersen & Søn har fået for lidt i timeløn, at de ikke har fået ekstra betaling for overarbejde samt hverken pension eller betaling for søgnehelligdage.

- Det er os, der har lavet nogle fejl. Der skal ikke herske tvivl om, at det bliver udbedret, siger Erik Mørk.

Han oplyser, at han nu har efterbetalt timeløn til vikarer samt indbetalt feriepenge til dem. Derudover er han nu nået frem til, at vikarerne til sammen skal have ekstra betaling for over 4.200 timers overarbejde.

 

Dagens Gossip