Lovindgreb fører til jysk læge-masseflugt

Nordjyske læger advarer politikere om risiko for masseflugt af læger, hvis der kommer et lovindgreb for at løse konflikten mellem de Praktiserende Lægers Organisation og Danske Regioner.

Det vil det ramme patienterne i Nordjylland særligt hårdt hedder det i udtalelsen, som 110 praktiserende læger - eller hver tredie nordjyske praktiserende læge - står bag, oplyser DR Nordjylland.

- Man må gå ud fra at et lovindgreb bliver som regionerne vil have det. Det vil sige, at man vil bestemme, hvor de praktiserende læger skal være, hvordan vi arbejder og holde kontrol med os i større grad end tidligere, siger formanden for de Praktiserende Læger i Nordjylland, Kaj Bernth.

Hans vurdering er, at det får de ældre læger til at gå på pension, og dem har vi 65 af alene i Nordjylland, siger han.

- De vil ikke finde sig i sådan et indgreb. Det er jeg overbevist om. Og det vil efterlade specielt de nordjyske patienter i et tområd uden sikker adgang til læge, siger han.

Overenskomsten mellem PLO og Danske Regioner udløb den 1. april. Og det er trods mange måneders forhandlinger ikke lykkes at nå til enighed om en ny. Både rettigheder og penge er i spil.

Men de nordjyske læger opfordrer til at få gang i forhandlingerne. Et lovindgreb kan kun ses som et politisk opgør med en unikt danske familielægesystem, mener lægerne.

 

Dagens Gossip