Mærsk kommer med lunkent regnskab

A.P. Møller-Mærsk fik i 2012 et overskud før skat på 42,5 milliarder kroner. Det er 16 procent mindre end året før, hvor overskuddet landede på 50,5 milliarder kroner. Faldet kom trods en stigende omsætning i koncernen på seks procent til 342 milliarder kroner.

Efter skat ser resultatet bedre ud. Her steg overskuddet med 29 procent til 23,4 milliarder kroner - eller en stigning på 29 procent.

Koncerndirektør Nils Smedegaard Andersen siger i en kommentar til regnskabet, at resultatet er tilfredsstillende.

- Vores forretningsenheder er konkurrencedygtige og får særdeles positive vurderinger af kunder og partnere for kvalitet og pålidelighed, siger Nils Smedegaard Andersen.

I år forventer koncernen en tilbagegang i overskuddet. Eksklusive nedskrivninger, avancer fra salg og indtægterne fra et olieforlig i Algeriet på fem milliarder kroner ventes i 2013-resultatet på omtrent samme niveau.

- Med forventningen om en fortsat afdæmpet vækst i 2013 er det vigtigt for gruppen at have fokus på vore forretningsenheders drift og resultater, så gruppen kan levere et godt resultat og leve op til vore partneres og kunders forventninger, siger topchefen.

Problembarnet containerdivisionen Maersk Line gik fra et minus på næsten tre milliarder kroner til et plus på 2,7 milliarder, Maersk Oil steg fra 11,3 milliarder kroner i 2011 til 14,2 milliarder, og APM Terminal steg til 4,2 milliarder kroner fra 3,5 milliarder.

Der var dog tilbagegang hos Maersk Drilling på over en halv milliard kroner til to milliarder kroner, mens Maersk Supply Service også kunne notere et fald på en halv milliard kroner til 765 millioner kroner.

Hos Maersk Tankers er tallene blevet endnu mere blodrøde end tidligere. Her faldt underskuddet med en milliard kroner til et underskud på 1,8 milliarder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip