Miljøminister Ida Auken vil gerne have ulve i Danmark

Ulven vil sprede sig fra Tyskland til Danmark og vil over en årrække kunne vokse til omkring 100 danske vilde ulve. De vil formentlig holde til i 10 særligt velegnede områder i Jylland, hvor der er tilstrækkeligt øde og med gode muligheder for at finde føde.

Det slår forskere fra Aarhus Universitets Center for Miljø og Energi nu fast i en ny rapport til Miljøministeriet, som har bedt forskerne vurdere, hvad vi kan forvente i forhold til ulve i Danmark.

Rapporten kommer, netop som en mindre massakre på en fåreflok i Midtjylland meget tyder på forekomsten af endnu en vild ulv i den danske natur. Senest blev en anden ulv efter forudgående stort postyr fundet død i Thy i november.

Ifølge miljøminister Ida Auken (SF) er den vilde ulv en velkommen gæst i Danmark, som vi nu skal finde ud af, hvordan vi håndterer.

- Det er meget spændende, at ulven er tilbage i Danmark. Også selv om det lige nu kun er på en visit her og der. Det er en berigelse af vores natur, og det er et dyr, som er fredet efter alle kunstens regler i hele Europa, siger Ida Auken i en kommentar.

Forskernes rapport skal nu diskuteres på et møde 22. marts i Vildtforvaltningsrådet, der er ministerens rådgivere, når det drejer sig om vilde dyr.

Flere eksperter og organisationer anbefaler på forhånd, at der laves en forvaltningsplan for ulven med udsigt til, at ulven formentlig med tiden under alle omstændigheder vil indfinde sig i et eller andet antal.

En opfordring som miljøministeren er åben overfor.

- Det kan godt være, at vi skal have en forvaltningsplan. Det skal drøftes i Vildtforvaltningsrådet, som består af en række interesseorganisationer, der har med natur og jagt at gøre.

- Det er en god måde at gribe det an på. Det er ikke bare Miljøministeriet, der skal tromle ud og diktere, hvad der nu skal ske. Det skal vendes med alle parter først, siger Ida Auken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip