Minister: Ledige skal på skolebænken

Tusindvis af ledige skal ud af det udskældte aktiveringssystem med kvartalsvise samtaler og kurser i eksempelvis ansøgningsskrivning. Til gengæld skal de sendes i regulær uddannelse, der giver en formel kompetence.

Sådan lyder ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) hjørnestenen i den kommende reform af beskæftigelsessystemet. Hun kalder oprustningen på uddannelse af ledige et »nybrud«.

Det skriver Politiken søndag.

- I mange år har uddannelse været noget af det, vi har brugt færrest penge på i beskæftigelsessystemet. Og det, der er brugt flest penge på, er aktivering, vejledning og kurser. Vi skal bevæge skibet i en anden retning, siger Mette Frederiksen til Politiken.

I øjeblikket går 10 pct. af den samlede indsats på 11,5 mia. kroner over for landets 153.000 ledige til regulær uddannelse, hvor de gennem f.eks. AMU-kurser og voksenuddannelse får papir på færdighederne. Den andel vil regeringen altså lade stige til fordel for slankninger andre steder.

Dansk Arbejdsgiverforening frygter, at vejen tilbage til arbejdsmarkedet bliver længere, hvis en ledig bruger måneder og år på uddannelse.

- Vi må meget skarpt afvise nye initiativer, hvor ministeren nærmest tvinger ledige til at uddanne sig i stedet for at søge job. Det er banal beskæftigelsespolitisk lærdom, at generelle og lange uddannelsestilbud er vanvittigt dyre - og de virker ikke. De ledige skal søge de titusindvis af job, der skifter hænder hver måned, siger direktør i DA Henrik Bach Mortensen til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip