To modsætninger tørner sammen i CL-finalebrag

Aftenens Champions League-finale er på mange måder en kamp mellem to modsætninger.

På den ene side står mastodonten Bayern München med de store stjerner. På den anden side udfordreren Borussia Dortmund med massiv satsning på unge spillere og egne talenter.

Den tidligere landsholdsangriber Mark Strudal, der spillede for Dortmund i sin aktive karriere, peger dog på, at de to klubber har nærmet sig hinanden de seneste år.

- Dortmund er en udviklingsklub, og det er forskellen på Dortmund og Bayern. Dortmund er først kommet på fode de seneste år med flere mesterskaber og deltagelse i Champions League.

- De er ved at være oven på igen og har fået styr på gælden. De lever af at udvikle egne spillere, købe relativt unge uprøvede spillere, udvikle dem og sælge dem.

- Det er forskellen. Bayern er et færdigt hold, som kun har enkelte af deres egne spillere, men de får ikke lang løbe- og lærlingetid. Bayern køber færdigudviklede spillere, fordi de vil have resultaterne her og nu, siger Strudal.

Den nuværende angrebstræner i FC Nordsjælland husker tilbage på dengang, han selv spillede i Dortmund i 1989 og i årene efter.

- Da jeg var der, var Dortmund i en opbygningsfase. De blev pokalmestre det år, jeg var der. Og dengang var de allerede på vej frem.

- Det kulminerede sådan set med Champions League-trofæet i 1997, hvor de med mange unge på holdet slog Juventus i finalen, mindes Strudal.

- Men efterfølgende knækkede klubben, da det gik helt galt økonomisk for dem. De havde lønninger, der var højere end i Real Madrid, og det var helt overgearet.

- Det knækkede de halsen på, og klubben var meget tæt på at gå konkurs, indtil Bayern sådan set gav en hjælpende hånd og betalte de sidste millioner, der skulle til, for at de kunne blive i ligaen, siger han.

Dortmund måtte starte helt forfra og nu med en kæmpe gæld.

- Det betød, at de var presset til igen at starte op nedefra, satse på talentudvikling og have fokus på deres egne unge spillere, som ikke kostede noget, forklarer Strudal.

Dortmund hentede af samme grund Mainz-træneren Jürgen Klopp som ny træner i 2008, og siden da er det gået stærkt.

- De fik Klopp, som var fantastisk dygtig til talentudvikling. Han er jo en mæcen dernede og totalt urørlig. Der er ikke en eneste, der ikke tror på hans ord. Hans ord er blevet lov og religion.

- Han har en kæmpe opbakning, og den måde, han har styret og udviklet klubben på, har været helt fantastisk, mener Strudal.

Finalen spilles på Wembley i London og fløjtes i gang klokken 20:45.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip