Mor advarer: 13-årige Viktor fik tilbudt coins til Pokémon Go - pludselig fik familien en uventet regning

Da Helle Andersens 13-årige søn blev opslugt af spillet Pokémon Go på telefonen, var hun ret begejstret.

Pludselig blev den stillesiddende plads foran computeren byttet ud med 15 kilometers gåtur hver dag på jagt efter de små, virtuelle monstre. Men det fik desværre en brat ende i søndags.

Nu advarer den aarhusianske mor andre mod at begå samme fejl.

- De børn, som måske ikke er lige så hurtige eller er bange for at forældrene bliver sure, skal have det her at vide, siger Helle Andersen til dagens.dk.

Viktor er ifølge sin mors udsagn en “hardcore gamer” og har rimelig godt styr på computere og teknik. Søndag var han inde for at tjekke noget om Pokémon Go på internettet.

Her fik han et tilbud om at få gratis Pokécoins på hjemmesiden coinspokemongo.com.

Disse coins - eller mønter - er en form for betalingsmiddel inde i spillet, som man kan købe for rigtige penge. Pokécoins kan bruges til at købe ting for inde i spillet, som kan hjælpe én.

Læs også: Mor kalder Pokémon Go et mirakel: Spillet har ændret min autistiske søns liv

For at få udbetalt de gratis pokécoins blev Viktor bedt om at indtaste sit telefonnummer. Det gav mening for Viktor, at siden ville have hans telefonnummer, fordi pengene jo skulle overføres til Pokémon Go, som er på mobilen.

Han fik en sms om, at han havde meldt sig til at få gratis pokécoins og blev bedt om at svare på sms’en for at få mønterne udbetalt til spillet.

Så snart han havde svaret på sms’en, begyndte det at bimle og bamle.

- Så kom der en strøm af sms’er om, at han var tilmeldt et teleselskab i Holland. Han går i panik og skriver nej og stop. Han får en besked tilbage, hvor det står, at det koster 45 kroner per sms. Både når han sender og modtager, forklarer Helle Andersen.

Heldigvis var den 13-årige Viktor kvik. Sms’erne var stavet på perfekt dansk, men han blev dybt mistænksom, fordi der manglede bogstaverne æ, ø og å.

Han skyndte sig ud til sine forældre, som hurtigt fik ringet til deres teleselskab og spærret sønnens telefon.

Først i går fandt familien ud af, hvad regningen løb op på. Heldigvis slap de med en bøde på 45 kroner, fordi Viktor reagerede så hurtigt. Det kunne være gået meget værre, hvis den 13-årige søn havde nølet.

- Vi skal nok overleve, men det kan stikke af for andre børn og unge. Jeg blev jo også bare stiv af skræk. Viktor tør slet ikke spille det mere, siger Helle Andersen.

Læs også: 21-årig aarhusianer dræbt i voldsom bilulykke: Pokémon Go var tændt på mobilen

Efter Helle Andersen spærrede sønnens telefon skrev hun et opslag på Facebook for at advare andre forældre. Opslaget gik viralt og er i skrivende stund delt knap 18.000 gange.

Til Dagens.dk siger Helle Andersens teleselskab, at det ikke er et fænomen, der ser ud til at være bredere i omløb. Men flere steder på nettet florerer der lignende advarsler.

Blandt andet på Facebook-siden Undgå virus og spam.

I disse Pokemon Go tider, er det vist på plads at smide en advarsel ud mod at bruge diverse sider der lover ekstra ting...

Posted by Undgå virus og spam on Tuesday, August 2, 2016

 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip