Mor får kun lov til at holde sin baby én gang, men ingen kunne have forudset dette

Enhver gravids største skræk er at miste det barn, der vokser i maven.

Den skræk oplevede Carolyn Isbister fra Storbritannien, da hendes fødsel gik i gang på grund af en infektion i underlivet.

Carolyn var kun 24 uger henne ud af de cirka 40 uger, en graviditet bør tage, og chancerne for, at barnet ville overleve var derfor meget små, mente lægerne. Det skriver hefty.com.

Carolyn fødte en lille pige på kun 500 gram, hvorefter lægerne sagde, at barnet kun ville overleve nogle få minutter.

Læs også: Hun holder sin for tidligt fødte søn for første gang - men det er det næste, som bringer tårerne frem

Moderen ville derfor gerne holde barnet, inden lægerne tog hende fra sig, og det fik hun lov til, mens det lille hjerte holdt op med at slå kun 10 sekunder efter fødslen.

- Jeg ville ikke have, at hun skulle fryse, når hun døde, så jeg tog hende ud af det tæppe, hun havde fået på, og holdt hende tæt ind til min hud, så hun kunne forblive varm, husker hun efterfølgende ifølge hefty.com.

Pludselig begyndte den lille pige igen at trække vejret.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Vi kunne slet ikke fatte det. Og det kunne lægerne heller ikke. Hun gav et lille skrig fra sig, og selvom lægerne gentog, at der ikke var noget håb for pigen, så nægtede jeg bare at give op. Præsten havde været der og velsignet hende og alting, så vi ventede bare på, at hun skulle give slip. Men hun hang ved. Hendes kinder begyndte at få farve, og vejrtrækningen blev bedre og bedre, forklarer Carolyn yderligere.

Til sidst tog lægerne hende fra moderen igen og kørte pigen på intensivafdelingen, hvor hun kom i respirator og blev behandlet. Efter fem uger kunne den lille pige trække vejret selv og uden hjælp fra respiratoren. Efter fire måneder kunne forældrene tage hende med hjem.

På trods af at lægerne gav hende nogle minutter at leve i, betød krammet formodentligt, at hun lever i dag og har det godt. Hun har fået navnet Rachel, og hun elsker stadig at kramme, fortæller forældrene.

Læs også: Fotograf dokumenterer for tidligt født babys enorme fremskridt i denne video

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip