Mor indser, at lægernes behandling er årsagen til, at hendes søns hud ‘smelter’

Da lille Isaiah var tre måneder gammel, begyndte han at få et rødt og ru udslæt, hver gang hans hud kom i kontakt med parfumerede produkter. Det fik hans mor, Stephanie Smith, til at opsøge en stribe læger.

De fortalte allesammen, at den lille dreng led af børneeksem og gav hende en recept på steroidcreme. Da hun smurte sønnen ind i den fedte creme, gik udslættet heldigvis også væk.

Men snart kom det tilbage med fornyet styrke.

Hun blev ved med at smøre ham ind, men efter fem måneder kunne hun ikke mere, da udslættet kom tilbage allerede efter 48 timer og efterlod en skrigende Isaiah i store smerter.

Læs også: Mor har ikke vasket sine børns hår i tre år - her er hendes grund

- Hver gang, vores hud rørte hinanden, blev der dannet væskende blærer. Jeg kunne ikke engang lægge min kind mod hans, skriver Stephanie Smith på sin blog.

Derfor gik den desperate mor på internettet efter svar. Her fandt hun billeder og beskrivelser af andre børn med væskende sår efter at have brugt steroidcremen.

Det fik Stephanie Smith til øjeblikkeligt at holde op med at bruge cremen og lave sin egen af bl.a. citrongræs og zink.

- Det dulmede det rigtig meget, siger hun.

Nu håber hun, at de i alt 35 læger, hun besøgte, vil høre historien og lære af hendes alternative behandling.

Læs også: Flere oplever allergi over for kød efter bid fra skovflåt

Astma-Allergi Danmark har også oplevet, at nogen har været nervøse for at bruge steroidcremen. På deres hjemmeside skriver de:

"Nogle har en ubegrundet frygt for bivirkninger ved behandling med steroidcreme og holder sig derfor tilbage med at behandle huden, som læge anbefaler. Det kan medføre, at huden bliver underbehandlet og eksemet ikke bliver behandlet til bunds.

Når du bruger steroidcremen, som lægen anbefaler, er risikoen for bivirkninger meget lille."

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip