Mubarak måske snart på fri fod i Egypten

Mens Egypten står på den anden ende under opgøret mellem militærstyret og islamisterne kommer der overraskende nyt fra domstolene.

Den tidligere præsident Hosni Mubarak, der efter 30 år som diktator blev væltet i 2011, kommer måske snart på fri fod.

Det siger hans forsvarer og en juridisk kilde.

Den 85-årige Mubarak anklages for at have været involveret i, at mange demonstranter blev dræbt af sikkerhedsstyrker, mens de i vinteren 2011 demonstrerede mod hans regime.

Samtidig er han anklaget i sager om korruption, men nu siger hans forsvarer og den juridiske kilde, at anklagemyndigheden har frafaldet anklagerne mod ham i korruptionssagen.

- Alt, der er tilbage, er en simpel administrativ procedure, der ikke skulle tage mere end 48 timer. Han bør være på fri fod inden ugens udgang, siger hans forsvarer, Fareed el-Deeb.

Andre juridiske kilder siger dog, at han skal blive i fængsel i i hvert fald to uger endnu, mens der træffes en formel beslutning i sagen.

Det franske nyhedsbureau AFP har en lidt mere indviklet udgave af, hvad der sker.

Der er angiveligt tale om flere sager. Mubarak har opnået betinget løsladelse i én sag, men der er andre anklager i en anden sag, og den er ikke afgjort endnu.

Endelig er der ifølge AFP endnu en sag, hvor Mubaraks forsvarer vil appellere.

Han er før blevet kendt skyldig i sagen om de mange dræbte i 2011, men i januar i år blev det besluttet, at denne sag skal gå om.

Det er ifølge juridiske kilder ikke et krav, at han skal være i fængsel, mens denne sag kører.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip