Murray håber på redning fra græsset

Umiddelbart skulle man ikke tro, at skotten Andy Murray kunne lede i statistikkerne for at finde troen på, at han i dag kan besejre serberen Novak Djokovic i Wimbledon-finalen i London.

Den topseedede Djokovic fører nemlig 11-7 over andenseedede Murray i indbyrdes opgør, og serberen har sejret i deres seneste tre møder.

Derfor ser det umiddelbart svært ud for 26-årige Andy Murray i forhold til at blive den første britiske herresingle-vinder i Wimbledon, siden Fred Perry vandt i 1936.

Bag statistikken gemmer sig imidlertid det faktum, at Murray og Djokovic kun har mødtes én gang på græs, som er underlaget ved den engelske grand slam-turnering.

Og det møde - i semifinalerne ved sidste års OL i London - vandt skotten med cifrene 7-5, 7-5. Murray vandt senere OL-finalen over schweizeren Roger Federer.

Hele 15 af opgørene mellem Novak Djokovic og Andy Murray er blevet spillet på hardcourt-underlaget, og her har serberen ni gange trukket sig sejrrigt ud.

To kampe er blevet afviklet på grus, hvor Djokovic har vundet ved begge lejligheder.

Tre gange har dagens finalister mødt hinanden i grand slam-finaler, og her er Novak Djokovic foran 2-1 i kampe.

Både i år og for to år siden vandt han over Andy Murray i finalen ved Australian Open.

Sidste år fik skotten dog ram på serberen. Det skete, da Andy Murray vandt sin første og hidtil eneste grand slam-titel ved at besejre Novak Djokovic i US Open-finalen.

Finalen ved Wimbledon begynder klokken 15.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip