Muslimsk kandidat er ny borgmester i London

London har først på natten til lørdag fået ny borgmester.

Labour-kandidaten Sadiq Khan har vundet klart over den konservative Zac Goldsmith, og den britiske hovedstad får dermed for første gang en muslimsk borgmester.

Det viser det endelige resultat af valget i London.

Khan fra arbejderpartiet Labour er muslim og søn af en pakistansk buschauffør. Han fører med 20 procentpoint over sin konservative rival, Zac Goldsmith.

Den 45-årige Khan er i modsætning til den afgående borgmester Boris Johnson født i London. Han blev født af engelske forældre i New York.

Johnson har retfærdigvis sagt, at han langt tilbage på stamtræet har haft både kristne, muslimske og jødiske forfædre.

Sadiq Khan har drevet det til mere end sine forældre. Han er uddannet jurist med speciale i menneskerettigheder. Han har siden 2005 været medlem af det britiske parlament.

Under valgkampen har den konservative Goldsmith brugt kræfter på at fokusere på Khans religion, blandt andet fordi at Sadiq Khan har optrådt i debatter med radikale muslimer. Dermed har Khan ifølge Goldsmith givet de radikale en platform, hvor de kan få deres synspunkter frem.

Khan har ifølge nyhedsbureauet Reuters forsvaret sig med, at han har brugt hele sit liv på at bekæmpe ekstremisme. Han beklager, at han har delt scene med yderliggående muslimer.

Sadiq Khan skal efterfølge den konservative Boris Johnson på borgmesterposten.

Her ses han sammen med sin kone under valgkampen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip