Mytteriet igang: Hvem skal afløse Olsen?

Det blev til læsterlige tæv til Danmark under gårsdagens VM-kvalifikation mod Armenien.

Og i kølvandet på nederlaget, der næsten helt sikkert koster Danmark en billet til VM i 2014, kræver flere nu Morten Olsens afgang som landstræner.

Det betyder, at spekulationerne om, hvem der skal overtage hans plads, er i fuld gang. Der er fem favoritter, skriver sporten.dk.

Naturligvis er Michael Laudrup et varmt emne. Den 48-årige dansker har haft stor succes som træner og kender dansk fodbold ud og ind. Laudrup har dog gentagne gange før været nævnt som arvtager til trænerposten, og han har indtil videre afvist at have interesse.

Hvis Laudrup siger nej tak til et eventuelt tilbud fra DBU, kan hans assistenttræner i Swansea måske træde til? 42-årige Morten Wieghorst var indtil februar i år U21-landstræner for Danmark. DBU har faktisk lavet en særkontrakt omkring Wieghorst. Hvis man ønsker ham i en stilling ved A-landsholdet, kan han løses fra sin Swansea-kontrakt med det samme - uden at DBU skal kompensere.

Også danske Kasper Hjulmand kan ifølge sporten.dk være et godt bud. Da den nu 41-årige træner overtog FC Nordsjælland, førte han holdet til en højst overraskende sejr i superligaen sidste år. Også i år var nordsjællænderne godt med under Hjulmands ledelse.

Uden for landets grænser er norske Ståle Solbakken et frækt bud på en ny landstræner til Danmark. Den 45-årige nordmand har før imponeret i dansk fodbold, da han var træner for FCK mellem 2006 og 2011. Solbakkens plads i puljen problematiseres dog af, at DBU-generalsekretær Jim Stjerne Hansen tidligere har sagt, at man helst ser en dansk landstræner.

Sidste bud fra sporten.dk kan godt prale af et dansk pas. Cheftræner i OB, Troels Bech, kan nemlig være heldig at få chancen for at genvinde ære til de danske fodbolddrenge. Den 46-årige cheftræner har endnu ikke vist store resultater, men han har ofte været nævnet som bud til Morten Olsens post.

Kilde: sporten.dk

 

Dagens Gossip