Nordea giver millioner til insolvent kendis

Det er godt at have en venlig bankrådgiver, når lokummet brænder.

Det kan erhvervsmanden Asger Aamund skrive under på.

Ekstra Bladet skriver i dag, at Aamund på trods af status som teknisk insolvent har fået en kassekredit på 20 millioner kroner af sin bank, Nordea.

Dagbladet har kigget regnskaberne fra Asger Aamunds private virksomhed A. J. Aamund efter i sømmene. Og her viser det sig, at erhvervsmanden over de sidste to år, har fået lov til at gøre brug af en kassekredit på 20 millioner kroner, hvilket betyder, at Aamunds samlede gæld til banken nu er på næsten 150 millioner kroner.

- Det er selvfølgelig fint, at en bank støtter en kunde i en svær tid. Men man må spørge sig selv, om alle kunder kunne få den samme behandling. Samtidig kan det nemt gå hen og blive en dårlig undskyldning for at holde liv i en kunde, selv om det reelt koster mange millioner, uden der er udsigt til, at kunden igen kommer oven vande, siger Finn Østrup, professor i finansiering ved CBS, til Ekstra Bladet.

Nordea afviser at kommentere sagen og Asger Aamund siger til dagbladet, at da hans selskab ikke er børsnoteret, behøver han ikke at kommentere på sit regnskab.

Dagens Gossip