Nordkorea hiver folk hjem fra frihandelszone

Styret i Nordkorea siger nu, at det vil trække dens arbejdere hjem fra industrizonen Kaesong og sætter alle industrizonens arbejdsopgaver på standby.

- Styret vil suspendere arbejdsopgaver i industrizonen, ligesom det vil undersøge, hvorvidt zonen skal bevares eller lukkes helt, lyder det fra styret i Nordkorea.

Tilbagetrækningen anses for en dramatisk optrapning af konflikten mellem Nordkorea og Sydkorea.

Den industrielle zone Kaesong, der ligger 10 kilometer inde i Nordkorea, blev oprettet i 2004 som et symbol på samarbejde på tværs af grænsen.

Nordkorea har altid været omhyggelig med ikke at lade stridigheder mellem de to lande gå ud over den vigtige frihandelszone, for den skaffer det trængte kommunistiske land hård valuta, som det har svært ved at skaffe sig på anden måde.

Flere end 50.000 nordkoreanere arbejder på fabrikker i Kaesong-komplekset, hvor omkring 120 firmaer fra Sydkorea har etableret sig.

Nordkorea meddelte før weekenden, at der er "krigstilstand" mellem de to lande. Og onsdag sagde det nordkoreanske militær, at det har fået endelig bemyndigelse til et "nådesløst" angreb på USA, der kan involvere atomvåben.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip