Novo taber igen patentsag i USA

Den danske medicinalkoncern Novo Nordisk har tabt en patentsag vedrørende diabetes-pillerne Prandin og Prandimet i USA. Det oplyser koncernen tirsdag aften i en meddelelse til Fondsbørsen.

Den føderale amerikanske appeldomstol i Washington har stadfæstet en kendelse fra en distriktsdomstol, hvor Novo anklager kopiselskaberne Sun Pharmaceutical og Paddock Laboratories for at bryde Novos patent.

Men det var domstolen ikke enig i.

Novo Nordisk oplyser, at koncernen fortsat er overbevist om patentets gyldighed og er i gang med at vurdere appeldomstolens afgørelse. Den første udmelding fra Novo vil komme, når regnskabet for årets første halvår offentliggøres 8. august.

Novo Nordisk har noget at kæmpe for. Koncernen oplyser, at salget af de to præparater i USA i 2012 løb op i 1,2 milliarder kroner.

Ifølge Ritzau Finans er der allerede kopier på markedet i Europa af Prandin, eller Novonorm, som den hedder på vores længdegrader.

Novo Nordisk solgte diabetespiller for 694 millioner kroner i første kvartal. Det var et fald på tre procent, hvilket netop afspejlede kopikonkurrencen i Europa og Kina.

Ankesagen, Novo har tabt, vedrører en retsafgørelse afsagt i 2011 om, at Novo Nordisks patent er ugyldigt og ikke kan håndhæves.

/ritzau/

 

Dagens Gossip