Nu skal senge på sygehusgangene stoppes

Nedlæg ikke flere medicinske senge lige nu. Sådan lyder den politiske reaktion rundt om regeringen på, at de medicinske afdelinger har massiv overbelægning.

Ældre Sagen, som i går sendte et åbent brev til både regeringen og Danske Regioner, kræver ikke bare stop for nedlæggelse, men ønsker flere senge til ældre, medicinske patienter, skriver Jyllands-Posten.

- Overbelægningen medfører uværdige, utrygge og stærkt kritisable forhold for patienterne, skriver administrerende direktør Bjarne Hastrup.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti er på linje med Ældre Sagen og mener, at der er behov for flere senge.

- Det er helt oplagt, at der er brug for flere senge lige nu, siger Stine Brix (EL).

Dansk Folkepartis Liselott Blixt er enig:

- Vi skal se, om der er nedlagt for mange senge. Overbelægningen bliver værre og værre. Det er grotesk og uacceptabelt, at syge mennesker skal ligge på gangene, siger hun til Jyllands-Posten.

Den konservative sundhedsordfører Benedikte Kiær (K) appellerer til en pause i nedlæggelse af medicinske senge:

- Borgerne i vores område beskriver forholdene på Hillerød Sygehus som krigslignende tilstande. Det er forfærdeligt for både patienter og personale, siger hun.

Samtidig viser en kortlægning fra 12 af landets sygehuse, at hver femte seng på de medicinske afdelinger på landets sygehuse optages af en patient, der slet ikke burde være indlagt, skriver Politiken.

Regioner og kommuner skal derfor nedbringe andelen af unødigt indlagte patienter, mener sundhedsminister Astrid Krag (SF). Næste måned fremlægger hun en endelig rapport om kapacitetsudnyttelsen på de medicinske afdelinger, skriver Politiken.

Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde peger på, at regeringspartierne før valget lovede, at det ville være slut med overbelægning.

- Tallene viser, at den nuværende regering har begået massivt løftebrud på dette område, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip