Ny måling: Lærerne vinder over KL

Selv om kommunerne har sat ind med en heftig annoncekampagne, så er det lærerne, der har vundet offentlighedens opbakning forud for den sandsynlige lockout.

Det viser en måling som Gallup har foretaget for Berlingske.

Ifølge avisen sympatiserer 39 procent af danskerne mest med lærerne. 24 procent holder med kommunerne.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, der er professor på Aalborg Universitet, viser sympatien for lærerne blandt andet, at det har været "klodset" at have forhandlinger om en folkeskolereform kørende samtidig med overenskomstforhandlinger.

- Folk kan godt gennemskue, at der er en tæt koordinering mellem finansministeren og KL. Mange oplever, at der ikke er tale om en reel forhandling, og det bryder de sig ikke om, siger Flemming Ibsen til Berlingske.

KL's forhandler, Michel Ziegler (K), erkender, at mange har en opfattelse af KL som regeringens forlængede arm. Han afviser dog blankt, at det skulle være tilfældet.

Michael Ziegler henviser samtidigt til, at der faktisk er en forholdsvis stor opbakning i befolkningen til, at lærernes arbejdstidsregler skal laves om.

Ifølge Berlingskes måling bakker 45 procent op om, at arbejdstidsreglerne skal laves om, mens kun 18 procent mener, at de nuværende regler er passende.

Hvis konflikten ender med et regeringsindgreb, viser målingen, at især SF kan komme i klemme. Hele 62 procent af det pressede partis vælgere sympatiserer nemlig mest med lærerne. Kun syv procent af SF-vælgerne lægger sympatien hos KL.

/ritzau/

Dagens Gossip