Ny Milan-generation søger hævn mod Barcelona

AC Milan har holdt brandudsalg, siden det italienske storhold sidste sæson blev slået ud af FC Barcelona i Champions League i kvartfinalen.

Alligevel vil Milan hævne sig på Barcelona, som på papiret er klare favoritter i onsdagens 1/8-finale i Champions League, der spilles på San Siro i Milano.

Milan var tvunget til at sælge store profiler som angriberen Zlatan Ibrahimovic og forsvarsspilleren Thiago Silva sidste sommer på grund af klubbens dårlige økonomi. Siden er også Alexandre Pato smuttet.

Milans forsvarsspiller Philippe Mexes mener, at det nye Milan-mandskab er i stand til at hamle op med de bedste hold i Europa.

- Det er en ny generation, og det er en fornøjelse, for selv om de er uerfarne, så bringer de noget ekstra til holdet, siger Mexes til Uefas hjemmeside.

- De unge kan give holdet en masse nye elementer. Den nye generation er meget entusiastisk, og de forlanger også meget til træning, fordi de er så livlige, og det gør noget godt for hele holdet.

- Milan kan regne med dem, for dette er et langtidsprojekt, siger Mexes.

I et forsøg på at forstærke holdet, så købte Milan i januar angriberen Mario Balotelli, men han kan ikke spille i Champions League, fordi han tidligere i denne sæson har tørnet ud for Manchester City.

Milan har vundet Champions League syv gange, hvis man tæller mesterholdenes turnering med, mens Barcelona har vundet den fornemste europæiske turnering fire gange.

Sidste gang, de to hold mødtes, var i kvartfinalen i sidste sæson, hvor opgøret på San Siro endte 0-0, og hvor Barcelona slog Milan ud med en 3-1-sejr på Camp Nou.

Fire måneder tidligere havde Barcelona præsteret at vinde 3-2 på udebane over Milan i gruppespillet. Så der er lagt op til revanche i Italien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip