Nye regler for ghettoer præsenteres i dag

En endelig aftale mellem regeringen, Konservative og Liberal Alliance om indsatsen i udsatte boligområder - herunder kriterierne for, hvornår et område skal betegnes som en ghetto - vil med stor sandsynlighed blive fremlagt mandag ifølge Ritzaus oplysninger.

I regeringens oprindelig udspil præsenterede ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), to nye kriterier for, hvornår områder skal optræde på ghettolisten: uddannelsesniveau og indkomst.

Disse to skulle tilføjes de oprindelige kriterier, der omfatter kriminalitet, etnisk oprindelse og arbejdsløshed.

Men under regeringens forhandlinger med Konservative og Liberal Alliance har De Konservatives by- og boligordfører, Benedikte Kiær, pointeret, at der kan være et problem vedrørende indkomstkriteriet.

Nemlig at dette kriterium vil få boligområder til at sige nej til universitetsstuderende og folkepensionister, fordi de trækker indkomstgennemsnittet ned. Et problem partiet har krævet en løsning på under forhandlingerne.

De Konservative har også ønsket, at den nye aftale skal gøre det lettere for boligforeninger at smide problematiske familier på gaden.

Om partiet er kommet igennem med sine krav, vil Benedikte Kiær ikke afsløre, før den samlede aftale fremlægges.

Ud over at se på kriterierne vedrørende ghettolisten vil regeringen også styrke selve indsatsen i de udsatte boligområder.

I regeringens udspil "Udsatte boligområder - de næste skridt" står der, at forholdene i de udsatte områder skal forbedres både fysisk, økonomisk og socialt for at undgå, at områderne isoleres fra det omgivende samfund.

Ghettolisten revideres hvert år 1. oktober. I øjeblikket er der 33 udsatte boligområder på den omstridte liste.

/ritzau/

Dagens Gossip