Nyt Super-talent på vej til Messis hjemmebane

Brasiliens helt store landsholdshåb, Neymar da Silva Santos Júnior, skriver mandag under på en kontrakt med FC Barcelona.

Det siger den 21-årige angriber ifølge nyhedsbureauet Reuters. Dermed vælger han det spanske mesterhold frem for ærkerivalerne Real Madrid, der også har været ude efter det unge supertalent.

Neymar betragtes som en af Brasiliens allerbedste fodboldspillere, og den sydamerikanske nation har store forventninger til den unge mand, når sambalandet skal være VM-værter næste år.

Hans nuværende klub, det brasilianske storhold Santos, sagde fredag, at man havde valgt at sælge ham "i lyset af tilbuddene og spillerens kontrakt". Men Neymar fik selv lov at vælge mellem de to spanske megatilbud, der lå på bordet.

Og det blev altså Barcelona, der kan forstærke sig med brasilianeren. Dermed kommer det catalanske storhold til at råde over en giftig offensiv, der også tæller målmaskinen Lionel Messi.

Neymar havde også holdt døren åben for et skifte til Real Madrid, men det lå i luften, at det foretrukne valg var hovedstadsklubbens fjender i La Liga.

Brasilianeren har udvist beundring for klubbens spillestil, og hans idoler er de to tidligere superangribere Ronaldo og Romario, som begge fejrede mange triumfer med netop Barcelona.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip