Obama kan smile: Arbejdsløsheden i USA falder

Der var godt nyt for den amerikanske præsident Barack Obama, da det amerikanske Beskæftigelsesministerium fredag kom med de nyeste tal for beskæftigelsen.

Den demokratiske præsident har været presset i valgkampen mod Republikanernes Mitt Romney, fordi han ikke har leveret de lovede job, men de nyeste tal viser, at den amerikanske arbejdsløshed faldt til 7,8 procent i september.

Det er overraskende at kurven er knækket, og de 7,8 procent er langt lavere, end hvad økonomerne havde forventet - forventningen lød på en arbejdsløshedsprocent på 8,2.

Der blev i alt skabt 114.000 nye job uden for landbruget, viser tallene, hvilket meget godt flugter med de forventede 115.000 job.

I august var stigningen 96.000 job, hvilket dengang var klart lavere end forventet, og hvilket var med til at levere republikansk skyts mod Obamas evner som jobskaber.

Ved Demokraternes konvent lovede Obama at skaffe USA én million nye arbejdspladser i industrien inden 2016 - hvis altså han bliver genvalgt som præsident.

Under sin valgkampagne for fire år siden lovede han at få arbejdsløsheden sænket til 6,0 procent, hvilket dog altså langt fra er lykkedes.

Republikanernes præsidentkandidat, erhvervsmanden og milliardæren Mitt Romney, har minutiøst brugt valgkampen på at iscenesætte sig som en præsidentkandidat, der har styr på økonomien, og som har forstand på erhvervslivet.

Økonomien har generelt været det store tema i valgkampen, og i øjeblikket går debatten også på, hvordan den amerikanske nationalbank skal forholde sig til den økonomiske krise, og om der skal nye initiativer til for at sætte gang i hjulene igen.

Dagens Gossip