Østrigsk teenage-pige tævet ihjel af IS, da hun forsøgte at slippe ud af Raqqa

To østrigske teenagepiger flygtede sidste år til Syrien, hvor de ville kæmpe for Islamisk Stat. 

Nu meldes den ene, 17-årige Samra Kesinovic, dræbt. Hun skulle angiveligt være blevet tævet ihjel, da hun forsøgte at slippe ud af terrororganisationens højborg, Raqqa. 

Det skriver flere østrigske medier ifølge Daily Mail, men myndighederne i ØStrig har endnu ikke bekræftet oplysningerne, da de ikke vil kommentere på individuelle personer. 

Kilden til oplysningerne skulle angiveligt være en tunesisk kvinde, der boede sammen med de to piger. Den tunesiske kvinde står ikke frem med navn, men ifølge oplysningerne skulle det være lykkedes for hende at slippe ud af byen. 

Tidligere har kilder i FN udtalt, at den anden østrigske pige, Sabina Selimovic, med sikkerhed var blevet dræbt i kamp i Syrien. 

Det vakte stor opsigt i ØStrig, da de to piger, der begge stammer fra Bosnien, valgte at forlade deres trygge liv i Østrig for i stedet at søge en usikker tilværelse som jihadister i Syrien. 

Sporet efter dem sluttede i den sydtyrkiske by Adana, hvor de var rejst til via hovedstaden Ankara. 

Siden dukkede de begge op på billeder på sociale medier, hvor de poserede med kalashnikovs, og de blev begge hurtigt vigtige ansigter i terrororganisationens propagandakrig. 

De to teenagere blev angiveligt gift kort tid efter, de ankom til Syrien, og snart efter begyndte der at versere rygter om, at Sabina var blevet gravid med en IS-kriger, hvilket hun afviste. Hun påstod, at hun levede et 'perfekt' liv i Syrien, hvor hun frit kunne praktisere sin religion i modsætning til i Østrig. 

Mistanken om bagmanden til de to pigers radikalisering pegede mod en prædikant ved navn Mirsad O. der har benægtet at have været afgørende for at de to piger endte hos Islamisk Stat. 

Han sidder nu fængslet - mistænt for at have ydet terrorstøtte. 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip