Offer for sexmisbrug: Politiet lyttede ikke

Den 80-årige mand fra Brønderslev, som Nordjyllands Politi mandag tiltalte for seksuelt misbrug af ni børn frem til 2011, kunne have været stoppet allerede i 2007.

Det siger et tidligere offer til NORDJYSKE Stiftstidende tirsdag og retter en skarp kritik mod Nordjyllands Politi.

Den 80-årige blev i 2007 idømt to års betinget fængsel for seksuelle overgreb mod to piger. Dommen blev gjort betinget med henvisning til mandens allerede dengang høje alder og helbred.

- Jeg fortalte dengang politiet, at jeg var sikker på, at mange flere børn blev misbrugt. Men jeg blev ikke taget seriøst. Politiet gjorde ikke nok. Det kan alle jo se i dag, siger den 29-årige kvinde, som NORDJYSKE af hensyn til sagens karakter og den kommende retssag har valgt at beskytte med anonymitet.

NORDJYSKE har fået aktindsigt i hele sagen fra 2007, og her bekræftes kvindens påstand om, at hun fortalte politiet om andre børn, der muligvis blev misbrugt. Børn, som den 80-årige i den nye sag nu er tiltalt for at have misbrugt.

Men selvom politiet allerede i 2007 havde kloen i oldefaren, mener advokaturchefen ikke, at politiet dengang kunne have gjort mere for at afsløre nogle af forholdene i den nuværende sag.

- Jeg tror ikke, man kunne have gjort det anderledes, for de her sager er svære, og man vil gerne have sagerne underbygget. Der har ikke været tilstrækkelig bevismateriale før nu, og så må vi se, om det er godt nok til, at der kan ske en domsfældelse, siger Peter Rask til avisen.

 

Dagens Gossip