Officielt: Målmand er ude af Danmark-kamp

Mandag blev den italienske målmand og anfører Gianluigi Buffon meldt klar til aftenens VM-kvalifikationskamp mod Danmark.

Men tirsdag eftermiddag oplyser det italienske fodboldforbund (Figc), at Buffon ikke bliver klar, fordi han ikke bestod de fysiske test på kampdagen.

- Gianluigi Buffon vil ikke være med til kampen i aften mod Danmark. Anføreren for landsholdet kæmper med muskeltræthed i venstre baglår og klarede ikke testen i formiddags, skriver forbundet på sin hjemmeside.

Buffon har døjet med muskelskaden siden fredagens 3-1-sejr over Armenien. I stedet for Buffon vil Napoli-målmanden Morgan De Sanctis formentlig stå på mål mod Danmark.

Der har op til kampen været massive spekulationer i de italienske medier om, at Buffon ville melde fra til kampen for at være helt klar til weekendens topopgør for Juventus mod Napoli i Serie A.

Men det har Buffon afvist, og mandag aften meldte den italienske landstræner Cesare Prandelli endda Buffon klar til kampen. Men det viste sig at være spildte forhåbninger.

Buffon har i det seneste årti været en ekstremt vigtig ankermand for Italien, som så sent som i fredagens 3-1-sejr ude over Armenien med flere klasseredninger viste, at han stadig er en af verdens bedste målmænd.

Juventus-keeperen er blevet 34 år og har i de senere år også begået fejl, man ikke så fra hans hænder før i tiden. Buffons afbud er alt andet lige en svækkelse hos Italien, som er nødt til at bruge en mere urutineret målmand.

 

Dagens Gossip