Olsen: Noget er vigtigere end flot fodbold

Det er sjældent, at landstræner Morten Olsen laver om på sin fodboldfilosofi og sit 4-3-3-system, men i onsdagens 2-1-sejr over Georgien blev der slækket på den publikumsvenlige stil.

Sejren kom først i hus, da Olsen skiftede hele arsenalet af frontangribere på banen, hvilket fremtvang to sene scoringer i generalprøven før tirsdagens VM-kvalifikationskamp mod Armenien.

Skal Danmark så til at spille med to angribere i fremtiden? Eller ændre system?

Nej, men Olsen vil gerne gå på kompromis med den attraktive stil under kampene, hvis det er det, der skal til for at få tre point.

- Ja, vi skal vinde. Ellers har folk misforstået hele min indgangsvinkel til fodbold. Jeg elsker fodbold, og vi kan godt blive irriterede og frustrerede over, at vi måske ikke altid kan spille, som vi nu en gang er i stand til.

- Det afhænger af modstanderen og vores egen form. Det handler i allerhøjeste grad kun om en ting. Og det er at vinde, fastslår landstræneren.

Af samme grund måtte Olsen bruge samtlige midler for at hente en kneben gevinst mod georgierne. Der skulle både en plan B og C til for at få sejren i hus.

- Vi kunne lige så godt have scoret målene ved hjælp af plan A. Men det er godt at have to planer, for det har Barcelona for eksempel ikke.

- Et hold som Barcelona har haft deres problemer og har ikke de muligheder, som vi havde til sidst med først at spille med to angribere og senere tre angribere, forklarer Olsen.

Med både Andreas Cornelius, Nicklas Pedersen og Simon Makienok på banen i det sidste kvarter lykkedes det Danmark at få scoret to gange.

- Det er de muligheder, vi må bruge som fodboldhold. Jeg har set mange gode fodboldhold, som har svært ved at bryde igennem, og som må spille lidt mere direkte sidst i kampene for at afgøre det.

- De typer har vi. Og det skal vi være glade for. Vi har spillerne til eventuelt at forandre den måde, vi spiller på. Og det fik vi prøvet, og derfor var det på mange områder en god kamp, mener Olsen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip