Olsen revser: Maltas choksejr er ubrugelig

Det var noget af et chok, der fredag fandt sted i fodboldlandsholdets VM-kvalifikationsgruppe.

Boksebolden Malta vandt overraskende 1-0 ude over Armenien, som tirsdag gæster Parken, og som de seneste måneder har fået meget ros af landstræner Morten Olsen.

Men at tirsdagens møde med Armenien nu bliver en ren walkover, vil Morten Olsen ikke høre tale om.

- Jo, det var absolut en overraskelse, at Malta vandt. Men det er et eksempel på, at alle kampe umiddelbart er svære, og at det kommer an på, hvordan du så angriber kampene på.

- Armenien-Malta-kampen kan vi ikke bruge til noget som helst. Vi får de samme betingelser mod Armenien, som armenierne havde mod Malta, så det bliver helt anderledes.

- Vi er ikke naive. Vi har set Armenien en masse gange. Mod os får Armenien lov til at spille det spil, som de bedst kan, nemlig med omstillinger, så for dem bliver det anderledes at møde os end Malta, som pakker sig og skal brydes op, siger Morten Olsen.

I den anden fredagskamp i gruppe B spillede Tjekkiet og Italien 0-0 i Prag.

- Det var ikke helt forkert, konstaterer landstræneren, og svarer følgende på, om en italiensk sejr trods alt ikke havde været bedre:

- Vi skal ikke fokusere så meget på de andre. Vi skal holde fokus på vores egne kampe, og vi holder fast i det standpunkt, der hedder, at vi skal vinde resten af vores kampe.

Italien fører gruppe B med 14 point, Bulgarien er toer med 10, mens Tjekkiet har ni point på tredjepladsen. Danmark er nummer fire med seks point, men har spillet en kamp færre end de tre forreste.

Gruppevinderen kvalificerer sig til VM i Brasilien næste år, mens de otte bedste toere fra de ni kvalifikationsgrupper skal spille playoff-kampe om fire pladser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip