Omstridt solcellelov bliver udskudt

Folketinget har udskudt tredjebehandlingen af lovforslaget om solceller fra klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

Det sker for at undersøge, om lovforslaget bliver dyrere end forudsagt i energiforliget mellem alle Folketinget partier undtagen Liberal Alliance.

Det oplyser Enhedslistens gruppeformand Per Clausen. Han regner med, at Folketinget vedtager lovforslaget ved tredjebehandlingen senere i juni.

Det er aftalt, at der skal investeres for 800 MW solceller indtil 2020. Allerede i år ventes installeret 560 MW, fordi producenter har fået lov at opstille anlæg ved en overgangsordning, selv om klimaministeren greb ind 19. marts.

Nu undersøger Martin Lidegaard, om der lovligt kan installeres enorme solcelleanlæg på taget af bygninger.

- Jeg har bedt mine embedsmænd udbore spørgsmålet med henblik på en kommende drøftelse i forligskredsen. Før har jeg ikke noget grundlag at udtale mig på, siger han i en e-mail til Berlingske.

Per Clausen ser gerne, at solceller udbygges endnu mere.

- Det er positivt, at der tilsyneladende er langt større muligheder i solceller, end vi oprindelig havde troet. Vi skal diskutere, hvordan vi kan udnytte de muligheder til at få endnu mere gang i omstillingen til vedvarende energi, siger Per Clausen.

Venstres energiordfører Lars Chr. Lilleholt klandrer Martin Lidegaard, som forleden fik en næse fra klima- og energiudvalget, fordi han tre gange blev advaret om solceller.

- Den folkelige opbakning til den grønne omstilling har fået et alvorligt knæk som følge af de mange huller i solcellelovgivningen. Klima- og energiminister Martin Lidegaard har et alvorligt problem, som Venstre vil følge helt til dørs.

Vi kræver, at der bliver ryddet op, og alle huller bliver lukket, skriver han på Facebook.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip