Personalet til læger: Vis nu imødekommenhed

Midt i den ophedede konflikt mellem de praktiserende læger og det politiske system må lægerne erkende, at de ikke får opbakning fra deres egne.

De tre største faggrupper, som er ansat af lægerne - lægesekretærer, sygeplejersker og laboranter - appellerer alle til, at deres arbejdsgivere slækker på kravene. Det skriver Jyllands-Posten.

Formanden for Danske Lægesekretærer, Soile Friis, roser det politiske system for at have været imødekommende under konflikten. Hun opfordrer til, at lægerne nu giver sig.

- Lægerne er nødt til snart at vise imødekommenhed, siger Soile Friis til Jyllands-Posten.

- Der sker mange ting i sundhedsvæsnet i disse år, og så kan lægerne ikke bare sætte sig tilbage og sige, at de vil gøre, som de plejer at gøre, tilføjer hun.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) glæder sig over tonerne fra de ansatte i praksisserne.

- Det er positivt, at de har noteret sig, at regeringen ikke ønsker et opgør med lægerne, siger hun.

De praktiserende lægers formand, Henrik Dibbern, ryster på hovedet.

- Det er ikke deres opgave at blande sig, siger PLO-formanden ifølge Jyllands-Posten.

Striden mellem de praktiserende læger og det offentlige står om lægernes arbejdsforhold og vilkår for praksis.

Regionerne kræver blandt andet effektiviseringer, men lægerne vil ikke arbejde mere for de samme penge, ligesom de fastholder retten til selv at bestemme i deres praksis.

Aftalen mellem lægerne og regionerne, der fastlægger lægernes arbejdsvilkår, udløb 1. april. Trods langvarige forhandlinger har parterne ikke kunne blive enige.

Regionerne opsagde derfor aftalen med lægerne med virkning fra 1. september. Efterfølgende annoncerede regeringen et lovindgreb, som udstikker nye rammer for de almene lægepraksisser.

Det har skabt røre blandt de praktiserende læger, som derfor i stort tal er parat til at opsige deres samarbejdsaftaler med det offentlige.

Repræsentantskabet i de praktiserende lægers organisation PLO mødes i slutningen af juni for endeligt at vurdere, om man vil aflevere ydernumrene, som lægerne har for at kunne afregne med den offentlige sygesikring, til Danske Regioner.

/ritzau/

Dagens Gossip