PET-bossen ser intet problem i agent-sag

Efter flere dages tavshed om affæren med Morten Storm, der har fået penge for at arbejde som civil agent for Politiets Efterretningstjeneste, nærmer PET sig søndag en kommentar.

Jyllands-Posten afslørede sidste weekend, at Storm havde hjulpet CIA med at finde frem til en al-Qaeda leder, som senere blev dræbt ved et droneangreb i Yemen.

Chefen for PET, Jakob Scharf, har hidtil afvist at besvare spørgsmål, men har henvist til skriftlige udtalelser udsendt 7. og 8. oktober.

I Politikens søndagsudgave kommenterer han dog blandt andet de lydoptagelser, som Jyllands-Posten har offentliggjort.

- Hvis vi et kort øjeblik lægger til grund, at de optagelser er rigtige, så er der i det, jeg har set og lyttet til, i og for sig ikke noget, jeg synes er problematisk overhovedet, siger Scharf.

Nogle juridiske professorer har dog været i stand til at se store problemer i PET's optræden, hvis det er korrekt, at PET indirekte har været involveret i jagten på terroristen Anwar al-Awlaki.

- Ingen dansk myndighed har beføjelse til at planlægge eller deltage i overlagte drab, har professor Jens Elo Rytter sagt.

Derimod mener andre universitetsjurister - heriblandt Jørn Vestergaard - at det i givet fald formentlig ville være lovligt for USA at dræbe al-Awlaki, idet USA er i krig med al-Qaeda.

Agenten har også fået omtale, fordi han - samtidig med at han fik penge af PET - opildnede unge muslimer til voldelige aktioner mod det danske samfund. Dette er blevet kritiseret af førnævnte Jørn Vestergaard:

- Agenter må ikke foretage sig ting, der øger muligheden for eller omfanget af en forbrydelse, sagde han forleden til Jyllands-Posten.

I øvrigt fortsætter avisen denne søndag sine afsløringer. Nu berettes der blandt andet om, hvordan CIA betalte Morten Storm en kvart million dollar i kontanter, da han havde skaffet en kone til al-Awlaki.

En medarbejder i PET lykønskede Morten Storm med gevinsten. I en sms skrev PET-manden:

"Tillykke bror du er lige blevet rig meget rig."

 

Dagens Gossip