Politi anholder 32 til islam-demonstration i København

Kampklædt politi anholdt lørdag formiddag 32 aktivister i Vendersgade og tilstødende gader i København i nærheden af en anmeldt demonstration, der blev holdt af den islamkritiske forening Stop Islamiseringen af Danmark.

Den anmeldte demonstration handlede om, hvad foreningen opfatter som muslimsk forfølgelse af jøder i Danmark. Den holdtes på Søtorvet ved Dronning Louises Bro og samlede ifølge politiet cirka 30 demonstranter.

Imidlertid havde op mod 100 aktivister fulgt en opfordring fra Antifascistisk Aktion om at møde op til en "larmedemonstration" for at "overdøve" budskaberne fra den anmeldte demonstration.

Den venstreradikale gruppe mener, at Stop Islamiseringen forsøger at skabe splid på Nørrebro.

Efter demonstrationens begyndelse lørdag klokken 11 blev der affyret enkelte kanonslag og romerlys, og der var forstyrrende støj i Frederiksborggade og i sidegaderne, som politiet havde spærret af for at lægge en ring om demonstrationen på Søtorvet.

- Vi har spærret gaderne af for at løse vores opgave, der går ud på at sikre den anmeldte demonstration retten til at demonstrere, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, Københavns Politi.

De 32 personer, der blev anholdt, blev taget med, fordi de ikke efterkom politiets ordrer om ikke at forstyrre den anmeldte demonstration, oplyser Henrik Møller Jakobsen.

Desuden var nogle af dem maskeret, oplyser han.

De anholdte blev kørt fra stedet i politibus. De vil i løbet af lørdagen blive afhørt på Københavns politigård.

- Så vil vi tage stilling til, om de skal sigtes, og om nogen af dem skal fremstilles i grundlovsforhør, siger Henrik Møller Jakobsen.

Stop Islamiseringen havde oprindelig søgt politiet om lov til at gå fra samlingsstedet på Søtorvet til Axeltorv. Imidlertid gik deltagerne i demonstrationen hver til sit efter omkring en times demonstration.

Aktivisterne fra moddemonstrationen trak ud mod Nørrebro, oplyser politiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip