Politiet beder om hjælp til at finde seriepyroman: Kender du ejeren til denne dunk?

Et stråtækt hus, et klubhus ved Solbakken i det sydlige Odense samt nogle spejderes klubhus, der ligger i en sidebygning ved Dyrup Kirke på Tranehøjen i Odense.

Alle er de blevet udsat for påsatte brande den seneste tid. Der er med andre ord formodentligt en serie-pyroman løs i Odense, og nu frigiver politiet derfor bevismateriale, som de håber kan hjælpe dem i efterforskningen. 

- Vi har brug for al den hjælp, vi kan få fra offentligheden. Vi vil rigtig gerne have fundet frem til gerningsmanden, for der er ingen tvivl om, at brandene skaber utryghed, og at de mange mennesker, de er gået ud over, er dybt berørte, siger Henrik Justesen, der er vicepolitiinspektør, og som leder efterforskningen af de påsatte brande. 

Læs også: Endnu en påsat brand hærger stråtækt hus i Odense

Politiet søger vidner, der ved noget om en dunk eller helst gerne ejeren til denne. Dunken blev fundet i forbindelse med branden ved Dyrup Kirke i weekenden.

- Vi tror, at den kan være brugt af gerningsmanden. Der blev brugt brandbar væske til at antænde ilden, og dunken lugter af benzin. Derfor vil vi meget gerne høre fra alle, der kan have et kendskab til dunken, da den kan være et vigtigt spor i sagen, siger Henrik Justesen.  

På dunkens side er der med rød tusch skrevet ’solfanger’ – og den lugtede af benzin, oplyser politiet, som også uddyber:

- Dunken blev fundet i forbindelse med branden ved kirken natten til lørdag den 19. december. Den røde tekst gør den ret karakteristisk, og derfor håber vi, at nogen kan fortælle os noget om dunken – eller endnu bedre, at nogen kender ejeren, uddyber Henrik Justesen.

Dunken kan rumme 5 liter og har indeholdt antifrostvæske til solfangeranlæg, ifølge en påklistret label. Den stod i et lille krat på stien mellem Dyrup Kirke og den nærliggende idrætshal.

Fyns Politi hører gerne fra alle, der kan have set eller hørt noget i forbindelse med brandene.

Den seneste fandt sted natten til i dag, tirsdag den 22. december, på Sønder Boulevard, hvor restaurationen Bondestuen brændte. Ingen kom noget til. Politiets teknikere er i øjeblikket i gang med at undersøge årsagen til branden.

Ved du noget, kontakt da politiet på telefon 114. 

Følg Dagens Efterlysninger for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip