Politiet: Det vælter ind med ulovlige våben

Det vælter ind med ulovlige våben hos politiet i forbindelse med den frit lejde-aktion, som politiet gennemfører i juni.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi melder man om cirka 200 indleverede våben i løbet af aktionens første uge, mens politiet i København har modtaget 116 våben samt ammunition og sprængstof.

- Vi er i Københavns Politi godt tilfredse med det afleverede antal våben og andre farlige materialer, men vi opfordrer fortsat alle til at aflevere ulovlige våben til politiet i frit lejde-perioden, siger vicepolitikommissær Hans Sinding.

Det drejer sig om borgere, der blandt andet har afleveret 14 pistoler, 16 geværer, lidt sprængstof og detonatorer samt to håndgranater. Det får Hans Sinding til at komme med en advarsel.

- Hvis man har sprængstoffer, detonatorer, tændmidler, håndgranater, så skal man ringe til politiet, så det konkret kan afgøres, om det er ubetænkeligt at transportere det, der ønskes afleveret, eller om det skal afhentes på adressen, siger han.

De pågældende sprængstoffer kan nemlig være ustabile og farlige at transportere.

Størstedelen af de indleverede våben er luftgeværer, som politiet i København har fået 47 af den første uge, hvor borgerne straffrit kan aflevere ulovlige våben. I Sønderjylland har politiet modtaget endnu flere luftdrevne våben, nemlig 71.

- Man kan godt blive forbavset over, at der stadig dukker så mange våben op, men vi ser også i forbindelse med vores efterforskning, at rigtig mange har ting og sager liggende på lofter og i kældre, siger politiinspektør Svend Erik Larsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Baggrunden for frit lejde-aktionen er en lovændring, som forbyder en række luft- eller fjedervåben, der hidtil har været lovlige.

Borgerne kan dog også indlevere andre våben anonymt og uden risiko for at blive straffet.

/ritzau/

Dagens Gossip