Politiet skriger på hjælp efter skyderier i københavns-området

Efter tre skyderier i denne uge på den københavnske vestegn og på Frederiksberg håber politiet fra en hjælpende hånd fra offentligheden.

På en parkeringsplads på Finsensvej blev en 27-årig skudt i brystet onsdag aften, og den lille gerningsmand flygtede til fods.

Politiet er meget interesseret i at høre fra mennesker, der så attentatmanden.

Han er blot 165 centimeter høj, først i 20'erne, mørklødet og var iført sorte joggingbukser, en vinterjakke og sort hue.

I hånden havde manden en plastikpose i hvide og blå farver.

Også hvis folk har set mistænkelige personer omkring Finsensvej ved 18-tiden onsdag, ønsker politiet at få besked.

Umiddelbart tøver vicepolitiinspektør Lau Thygesen i Københavns Politi med håndfast at knytte drabsforsøget til andre opgør i bandemiljøerne.

I modsætning til de to andre skudsager i ugens løb er der ikke fundet en afbrændt bil.

Tirsdag eftermiddag lød alarmen i Høje Gladsaxe. To gerningsmænd i en bil affyrede flere end 10 skud mod en 27-årig mand, som dog ikke blev ramt.

Mandag aften var den gal i Skovlunde. En 19-årig blev ramt af skud i benet og strejfet på overkroppen.

- Der blev affyret omkring 20 skud, siger politikommissær Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.

I denne sag har det været småt med henvendelser fra vidner, oplyser han.

Sagerne har fået Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til at bede om en forklaring fra justitsminister Morten Bødskov (S), som derfor er kaldt i samråd.

På den københavnske vestegn har politiet i løbet af en måneds tid fundet flere end 20 skydevåben, fortalte politiinspektør Bent Isager-Nielsen forleden.

Muligvis skyldes drabsforsøgene en konflikt mellem bandesammenslutningen Loyal to Familia på den ene side og en gruppe fra Værebro på den anden.

Men konflikten er ikke helt nem at gennemskue:

- Det er ikke kun sådan, at der står to grupper over for hinanden. Det er et mudret billede. Der er også tale om konflikter mellem personer, der er knyttet til forskellige grupperinger, sagde Bent Isager-Nielsen forleden til Ritzau.

En repræsentant for Rigspolitiet siger torsdag til TV 2 News, at striden mellem grupperne blandt andet kan dreje sig om hashmarkedet, men at også en episode helt tilbage fra 2009 kan spille en rolle.

/ritzau/

 

Dagens Gossip