Politiet: Synlige slanger og kobberør skabte bombefrygt

Politiet har nu undersøgt den bil, som tirsdag formiddag var skyld i bombealarm i Indre København. Bilens ejer har ikke foretaget sig noget ulovligt.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Klokken 09.38 tirsdag formiddag modtog Københavns Politi en anmeldelse om en mistænkelig bil i et p-anlæg nær Kgs. Nytorv. Politiet afspærrede området og tilkaldte militærets bomberyddere, der ikke umiddelbart kunne afvise, at der var tale om en bombe eller andet farligt.

Da det lykkedes Københavns Politi at få kontakt med bilens ejer, blev det afklaret, at der var tale om en bil, der som en del af et forsøg blandt andet var forsynet med synlige slanger og kobberrør.

SE OGSÅ BILLEDERNE: Bygninger og gader evakueres i København

- Vi vil naturligvis beklage de gener, som beboere og andre i området har oplevet som følge af vores afspærringer. Men i et tilfælde som i dag, vejer hensynet til borgernes sikkerhed højest, siger vicepolitiinspektør Jens Jespersen, der ledede Københavns Politis indsats.

- Vi har kun grund til at rose borgerne, der roligt fulgte politiets anvisninger. Og den borger, der anmeldte forholdet, gjorde det helt rigtige. Episoden viser, at man altid skal tænke sig godt om, når man efterlader effekter, der i andres øjne kan virke mistænkelige, fortsætter han.

Bilejeren slipper for videre tiltale.

SE VIDEO FRA KØBENHAVN:

Dagens Gossip