Politikere: PET må selv afgøre beskyttelse

Politikerne skal ikke bede Politiets Efterretningstjeneste (PET) kaste søgelyset på flere personer, der risikerer et attentat ligesom den islam-kritiske forfatter Lars Hedegaard, som er formand for Trykkefrihedsselskabet.

Sådan siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen.

- I Venstre synes vi, at PET gør et fremragende stykke arbejde. Vi må erkende, at uanset hvor mange ressourcer vi tilfører dem, så vil der altid være ting, de ikke har nok opmærksomhed på.

- Det vigtige fremadrettet er at beskytte Lars Hedegaard og opklare det forfærdelige attentatforsøg på hans liv, siger Karsten Lauritzen.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, vil høre justitsminister Morten Bødskov (S) om sagen.

- Der er brug for, at man gennemgår alle procedurerne hos PET i en sag som den her. Vi vil bede justitsministeren fortælle Folketingets retsudvalg, hvad det her i øvrigt giver anledning til.

- Er vores beskyttelsesniveau højt nok i forhold til mennesker, der ytrer sig i den offentlige debat, siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

De Radikales retsordfører, Jeppe Mikkelsen, kalder det "trist, hvis nogle politikere griber efter strå for at få et politisk budskab igennem i denne meget alvorlige sag" om attentatet på Lars Hedegaard.

- Det er ikke en politisk beslutning, hvem PET skal beskytte. Det er en faglig beslutning, som PET skal tage. Noget kunne måske tyde på, at Lars Hedegaard skulle være beskyttet.

- Men det ændrer ikke på, at det ikke er en politisk beslutning, hvem der skal beskyttes, og hvem der ikke skal beskyttes, siger Jeppe Mikkelsen.

Liberal Alliances retsordfører Simon Emil Ammitzbøll vil skærpe straffen for kriminelle, som anfægter ytringsfriheden.

- Det er ikke nok at sidde 16 år i fængsel, hvis man angriber helt fundamentale rettigheder i demokratiet. Hvis der ikke er tale om danske statsborgere, skal det medføre udvisning af Danmark, siger han.

Han vil heller som politiker blande sig i PET's faglige vurdering af, hvem der skal beskyttes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip