Prins Joachim skylder 42 millioner væk

Som kongelig burde pris Joachim ikke mangle noget. Men meget tyder på, at prinsen lever langt over evne.

I hvert fald har han oparbejdet sig en solid gæld i de senere år ved at belåne sit slot.

Siden 2007 har prinsen optaget nye lån i Schackenborg Slot, så der i dag er pantebreve i slottet for næsten 42 millioner kroner. Det skriver Ekstra Bladet.

Senest i juni i år optog han et nyt lån på hele 20 millioner kroner hos Realkredit Danmark.

De kæmpestore lån skal ses i forhold til, at prinsen årligt hæver en 'løn' på over tre millioner kroner i apanage fra staten. Samtidig modtager han en lang række tilskud og landbrugsstøtte fra EU. Sidstnævnte udgør årligt over ti millioner kroner.

Men de astronomiske beløb har altså ikke været nok til at finansiere prinsens forbrug.

Forfatter Jens Høvsgaard, der har beskæftiget sig indgående med kongehusets økonomi, peger på prinsens manglende succes på landbrugsområdet som en mulig årsag.

- Prins Joachim har været nødt til at optage de mange lån, simpelt hen fordi han ikke er en særlig dygtig forretningsmand, siger han til Ekstra Bladet.

Og prinsen er ikke den eneste, der har finansieret overforbruget med lån i boligen. Ifølge Ekstra Bladet gør prinsens ekskone, grevinde Alexandra, præcis det samme.

Efter skilsmissen fik hun kvit og frit en prægtig bolig på Østerbro, som dengang havde en værdi af over syv millioner kroner. Den har grevinden sidenhen belånt for næsten fem millioner kroner.

 

Dagens Gossip