Prinsesse Isabella skal stå skoleret

Kongehusets krudtugle, prinsesse Isabella, kan godt notere skoletaske og penalhus på ønskesedlen.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste datter begynder nemlig i 0. klasse på Tranegårdskolen i Gentofte Kommune til august. Det oplyser Kongehuset tirsdag.

Dermed følger hun i sin storebrors fodspor. Prins Christian går pt. i 1. klasse på folkeskolen, der ligger i Hellerup.

Direktør for børn, unge og fritid i Gentofte Kommune, Frank E. Andersen, udtrykte i 2011 stor stolthed over at have fået en royal elev i prins Christian.

- Vi ser kronprinseparrets valg af skole som en stor anerkendelse af Tranegårdskolen. Som med alle andre børn i Gentofte vil vi gøre vore yderste for at leve op til forældrenes og børnenes forventninger, skrev Frank E. Andersen i en pressemeddelelse i 2011.

Kronprins Frederik fremhævede i den forbindelse en række kvaliteter, der gjorde, at valget faldt på Gentofte-skolen.

- Det valg, prinsessen og jeg har taget, er ud fra et skøn af, hvad vi vurderer er en god sammensætning af område, pædagogik, trivsel og de børn, der allerede går på skolen, udtalte kronprinsen ved sin søns første skoledag.

Tranegårdskolen har omkring 500 elever fordelt på 21 klasser. Skolen er opført i 1931 under navnet "De forenede skoler". Den blev omdøbt til Tranegårdskolen, da Gentofte Kommune overtog driften i 1934.

Tranegårdskolen hentede i 2007 en placering som nummer 35 ud af 1215 folkeskoler i den borgerlige tænketank Cepos' rangliste over danske skoler.

Prinsesse Isabella, der er nummer tre i den danske tronfølge, fylder seks år den 21. april.

Kronprinseparret har, ud over prins Christian og prinsesse Isabella, tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Tvillingerne fejrede deres blot anden fødselsdag den 8. april. Så der er et par år til, at de kan følges i skole med deres ældre søskende.

/ritzau/

 

Dagens Gossip