Priserne på lejligheder stiger

Der er godt nyt til boligsælgere - men dårligt nyt for køberne: Salget af lejligheder i Danmark begynder så småt at tage fart, og priserne kravler også opad.

Ifølge Boligsidens Markedsindeks fra maj er salgspriserne på ejerlejligheder i gennemsnit steget med 0,7 procent den seneste måned. Dermed er priserne næsten steget 9,9 procent sammenlignet med sidste år.

- Priserne stiger, der sælges flere lejligheder, de sælges hurtigere, og der er flere købere på markedet. Det er selvfølgelig særligt i København og Aarhus, at der rigtigt er kommet gang i lejlighedssalget.

- Og tager man som eksempel en lejlighed på 75 kvadratmeter i København, er den på blot en måned i gennemsnit blevet godt 20.000 kroner dyrere, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, som er ejendomsmæglerbranchens boligside.

I Hovedstaden er priserne i maj steget med 1,2 procent, og også andre steder i landet ser priserne ud til at stige.

Sælgerne er ifølge Boligsiden også blevet bedre til at sætte deres lejlighed til salg til den rigtige pris.

Der gives i dag et gennemsnitligt nedslag på 598 kroner per kvadratmeter. Dermed er det gennemsnitlige prisnedslag blevet 4,7 procent mindre.

For et år siden lød det gennemsnitlige prisnedslag på godt 900 kroner per kvadratmeter svarende til knap 35 procent.

- Faktisk er det nu godt hver tredje sælger, der får solgt deres lejlighed til prisen, og omkring seks procent får en højere pris for deres lejlighed, end den var sat til salg for, siger Birgit Daetz i en pressemeddelelse.

Også priserne for villaer og rækkehuse kryber opad. I maj steg huspriserne 0,4 procent, og er dermed steget med 1,9 procent det seneste år.

Priserne for sommerhuse steg 0,9 procent i maj - og er steget 1,2 procent i alt det seneste år.

Torsdag var der i alt 76.877 boliger til salg på Boligsiden.dk.

/ritzau/

Dagens Gossip