R: Ikke tid til at diskutere dagpenge

Det er ikke tid til at diskutere ændringer af dagpengereglerne.

Så klart lyder det fra De Radikales uddannelsesminister - og højre hånd til partileder Margrethe Vestager - Morten Østergaard.

Det sker på dagen, hvor et internt oprør mod dagpengereformen har bredt sig hos Socialdemokraterne, og få dage efter, at SF's formand, Annette Vilhelmsen, har slået fast, at dagpengeproblemet" ikke er løst".

Spørgsmål: Morten Østergaard, kan dagpengereformen ændres?

- Det er slet ikke tidspunktet at diskutere det på, siger han.

- Det er jo ikke et problem, der hærger regeringen. Der er selvfølgelig en udfordring med den her gruppe af personer, og dem har vi taget en række initiativer for, og dem følger vi nøje, præcis som vi har aftalt, og andet har jeg sådan set ikke at sige til det, siger han.

Dagpengereformen blev undfanget i 2010 af Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og - ikke mindst - De Radikale.

Ved valget i 2011 gik Socialdemokraterne og SF til valg på at få afskaffet reformen. Men den blev alligevel skrevet ind i SRSF's regeringsgrundlag, dog med den tilføjelse, at virkningen skulle udskydes et halvt år.

Siden har den ene akutpakke afløst den anden, men tallet for, hvor mange mennesker der risikerer at falde ud af dagpengesystemet og miste forsørgelsesgrundlaget midt i den økonomiske krise skønnes fortsat at nå 30.000 i år.

Mandag gav Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, denne karakteristik af virkningen af regeringens mange dagpengetiltag:

- Der er rigtig, rigtig mange mennesker, som vi ikke har kunnet redde, sagde han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip